HAKKIMIZDA

Bölümümüz Programları;
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı (Normal Öğretim), Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı (İkinci Öğretim)  ve Aşçılık Programı (Normal Öğretim)olmak üzere üç programdan oluşmaktadır. (2014-2015 Eğitim Öğretim Döneminde Aşçılık İkinci Öğretim Programı da eklenerek toplamda 4 programda eğitime devam edilecektir.)
Programlarımızın her biri için ön lisans öğretim süresi 2 yıldır.
Öğretim dili Türkçe’ dir.

Bölümümüzde Mezuniyet Şartı;
Kayıt olunan bir programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir.

Mezunlarımızın çalışabileceği alanlar;
Çeşitlilik göstermekle birlikte temel olarak bütün turizm işletmelerinde, özellikle otel işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri, büyük turistik yolcu gemileri, ziyafet, kongre ve fuar organizasyon şirketlerinde, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm İl Müdürlükleri ve Belediyelerde istihdam edilmeleri mümkündür.

Dikey Geçiş;
Ayrıca programı başarı ile bitiren öğrencilerimiz, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavından başarılı olmaları koşuluyla alanlarıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Ayrıca Açık Öğretim Fakültelerinin ilgili hem alanlarıyla ilgili lisans programlarına hem de işletme, iktisat, kamu yönetimi gibi lisans programlarına doğrudan sınavsız dikey geçiş yapabilirler.